Over ELSA LEIDEN

Over ELSA

EUROPEAN LAW STUDENTS’ ASSOCIATION

Op 4 mei 1981 werd in Wenen “The European Law Students’ Association” opgericht. De oprichters waren studenten van beide kanten van het “IJzeren Gordijn” uit Polen, Oostenrijk, Hongarije en voormalig West-Duitsland. Zij stelden zich enerzijds tot doel te werken aan wederzijds begrip en samenwerking tussen Europese juristen en anderzijds het leggen van internationale contacten te bevorderen.

ELSA bleef gestaag groeien en had in het begin van de jaren ’90 al meer dan 30 lidstaten en observerende landen. Om zo’n grote organisatie te besturen en te coördineren werd in 1993 een kantoortje in Brussel gehuurd voor het Internationale Bestuur. Al in 1995 bleek dit te klein en verhuisde het bestuur naar het huidige ELSA huis.

De grote kracht van ELSA is haar uitgestrekte Europese netwerk. Momenteel is ELSA actief in 43 landen met meer dan 200 lokale groepen: van IJsland tot Malta en van Portugal tot Estland. De 60.000 leden vormen samen de grootste juridische vereniging ter wereld. ELSA is bovendien de enige vereniging van studenten ter wereld die als Niet-Gouvernementele Organisatie (NGO) een speciale adviserende status ten opzichte van ECOSOC (de Sociaal Economische Raad van de Verenigde Naties) heeft.

ELSA Leiden is één van de acht lokale groepen in Nederland, naast Nijmegen, Tilburg, Maastricht, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Groningen.

ELSA Leiden is opgericht in 1998. Met ongeveer 550 leden is ELSA Leiden de grootste lokale groep. Dit leidt ertoe dat ELSA Leiden veel kan organiseren, met voor elk van haar leden wat wils! Zo kun je deelnemen aan onze carrièregerichte activiteiten zoals het Congres, het Career Event en bezoeken aan advocatenkantoren. Daarnaast borrelen wij wekelijks op donderdag waarbij er maandelijks een lezing aan gekoppeld is. Verder organiseren we diverse trainingen zoals een taaltoetstraining voor eerstejaars rechtenstudenten en een pleittraining voor studenten die het vak Mootcourt volgen. Bovendien biedt ELSA Leiden in samenwerking met de Universiteit Leiden studenten aan om mee te doen aan de collegeserie Mensenrechten. Dit is een extracurriculair vak, waarbij je kennis opdoet over mensenrechtelijke vraagstukken en je zelfs de mogelijkheid krijgt om op reis naar Straatsburg te gaan. ELSA Leiden organiseert ook activiteiten voor internationale studenten die rechtenvakken volgen op onze faculteit.

Tenslotte krijg je als lid van ELSA Leiden korting op je studieboeken én korting op de producten van AthenaStudies:

  • 5% boekenkorting
  • 10% korting op samenvattingen en tentamentrainingen van AthenaStudies

Kortom, lidmaatschap bij ELSA Leiden biedt jou een breed Europees netwerk aan, met veel activiteiten die zowel sociaal als studiegerelateerd zijn!


Word lid bij ELSA Leiden! Aanmelden kan onder het kopje "word lid".