ELSA Leiden
Dutch Dutch

 

Collegeserie Mensenrechten in samenwerking met de Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Mensenrechten
Jaarlijks bieden de faculteit en studievereniging ELSA Leiden gezamenlijk de mogelijkheid aan om de Collegeserie Mensenrechten te volgen. Dit is een facultatief vak, waar je in een kleine, uitdagende omgeving college krijgt van deskundigen op het gebied van mensenrechten. Doel van het vak is om studenten kennis te laten maken met allerlei mensenrechtelijke vraagstukken. Mensenrechten raken aan de kern van een democratische samenleving én ze bestrijken praktisch alle onderdelen van de rechtenstudie.

In 15 bijeenkomsten belichten verschillende docenten, van binnen en buiten de Leidse rechtenfaculteit, een onderdeel van de mensenrechten. Voor de deelnemers wordt in het voorjaar een (vrijwillige) excursie naar Straatsburg georganiseerd. Na afronding van het vak hebben studenten kennis opgedaan van het juridische begrip mensenrechten en hebben ze inzicht gekregen in allerlei dilemma's die samenhangen met de toepassing van die mensenrechten. Het vak biedt een aanvulling op het propedeuseprogramma.

De bijeenkomsten vinden plaats op iedere vrijdag van 13:00 tot 15:00.


Voor wie
Deze cyclus wordt speciaal aangeboden aan eerstejaars studenten rechtsgeleerdheid die het leuk vinden om iets extra’s te doen, naast het verplichte programma. Echter, andere belangstellenden zijn ook van harte welkom.

Aanmelding
Jaarlijks doen vele eerstejaars studenten mee aan deze Collegeserie. Aan de serie zijn geen kosten verbonden.  Dus ben jij een enthousiaste eerstejaars student Rechtsgeleerdheid en vind jij het leuk iets extra's te doen naast het verplichte programma? Meld je dan aan op de volgende manier:

1. Ga naar uSis via de Studentenwebsite > ‘Direct naar... (student.universiteitleiden.nl) of rechtstreeks naar https://usis.leidenuniv.nl;

2. Log in met je ULCN account;

3. Belangrijke tip! Klik in uSis op ‘inschrijven’ en kies voor ‘inschrijven via studieactiviteit’;

4. Kies het juiste studiejaar en de juiste opleiding (bachelor);

5. Vul het ‘studieact nr’ in, voor Collegeserie Mensenrechten is dat 17806;

6. Aanmelding voor de collegeserie blijft mogelijk gedurende de hele collegereeks (t/m 31-05-2020);

7. Rond de aanmelding af via je winkelwagen;

8. Controleer in Brightspace of het vak is toegevoegd aan ‘My Courses’ (dit duurt doorgaans enkele minuten).Meer informatie.
Zie de Brightspace-omgeving voor meer informatie. Vragen kunnen gericht worden aan Liselotte Hommels via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.